(jeugd) Zorgboerderij Re-Turn

Wie zijn wij

Nadat Teus Hooijer (1961) jarenlang een kalver-en varkensboerderij had gerund, besloot hij in 2000 het over een andere boeg te gooien. Eerst begeleidde hij vooral in de regio Utrecht jongeren met een werkstraf, vervolgens startte hij in 2003 de (jeugd) Zorgboerderij Re-turn. De naam verwijst naar de terugkeer die jongeren kunnen maken naar de maatschappij. Behalve de zorg over hun eigen kinderen, die ondertussen het ouderlijk huis hebben verlaten, hebben Teus en zijn echtgenote Marian jarenlang voor verschillende pleegkinderen gezorgd. Daarnaast treedt Teus regelmatig op als gezinscoach. Volgens Teus is zijn werkwijze als zorgboer kort maar krachtig samen te vatten: “ de deelnemers die hier komen geef ik de tijd om te wennen. Ik kijk wie ze zijn, probeer een vertrouwensrelatie op te bouwen, hun kwaliteiten te achterhalen en die vervolgens benutten”.
Toen Eric Simonis (1968) door Teus Hooijer werd benaderd om een samenwerkingsverband aan te gaan, was hij aangenaam verrast. De carrière switch die hij maakte is volgens Eric wel te verklaren: “ik heb gemerkt dat het werk op een (jeugd) zorgboerderij zeer inspirerend en dankbaar is. Je krijgt het gevoel dat je echt wat voor iemand betekent en dat je iemand daadwerkelijk weer een zetje in de goede richting kunt geven. Daar bij is het prettig te weten dat ik altijd op de ervaring van Teus kan terugvallen.

Marian Hooijer (1963) verzorgt de administratie van (jeugd) Zorgboerderij Re-Turn.


Nanne Simonis (1966) helpt bij de organisatie op en rond de (jeugd) zorgboerderij. Teus, Eric en Marian kunnen wel wat assistentie gebruiken bij al deze werkzaamheden. Gelukkig is Nanne bereid deze assistentie te verlenen en verricht zij allerlei hand- en spandiensten, waaronder het beheer van de website.